Psihoterapijski 3P praktikum: Poduzetničke vještine za psihoterapeute

Psihoterapijski 3P praktikum: Poduzetničke vještine za psihoterapeute

15.5.2024

Osmu radionicu Psihoterapijskog 3P praktikuma održala je Sara Peranić, socijalna pedagoginja, savjetodavna terapeutkinja Realitetne terapije te edukantica geštalt psihoterapije, poduzetnica i mindset mentorica

Tvoja prodaja ne ovisi o tome koliko dobro znaš riješiti problem nego koliko dobro znaš pokazati drugoj osobi da joj možeš riješiti problem.

Put od psihoterapeuta do poduzetnika obilježen je brojnim izazovima s kojima se svaki  psihoterapeut susreće nakon završetka edukacije obilježene vremenskim, financijskim i energetskim ulaganjima u sebe.

Poduzetnički izazovi i vještine obilježili su osmu radionicu Psihoterapijskog 3P praktikuma održanog na Bernaysu. Na radionici je gostovala Sara Peranić, socijalna pedagoginja i savjetodavna terapeutkinja Realitetne terapije te edukantica geštalt psihoterapije, poduzetnica i mindset mentorica s višegodišnjim iskustvom rada sa psihoterapeutima u poduzetništvu.

Polaznicima radionice Sara je predstavila početničke izazove s kojima se susreću samostalni psihoterapeuti, ali strahove i sabotere na putu do poduzetničke slobode. Jedna od čestih početničkih grešaka psihoterapeuta je rad s prevelikim brojem klijenata koji rezultira umorom i preplavljenosti koja može dovesti do burnouta. Takav umor dovodi do neusklađenosti između onoga što propagiraju i onoga što žive, istaknula je Sara.

U drugom dijelu radionice Sara je predstavila ključne poduzetničke vještine za psihoterapeute koje uključuju organizaciju i planiranje, prodajne vještine, delegiranje,  skaliranje, marketing i raspolaganje novcem. Naglasila je  vrijeme kao najvrjedniju valutu. Sve usluge čija je cijena sata niža od psihoterapije trebamo delegirati, naglasila je. Važno je da jezik prilagodimo svojoj ciljnoj grupi, da psihoterapeuti  budu  svjesni vrijednosti svoga posla, a prodaja se događa kada klijent percipira vrijednost iste.
Završni dio radionice Sara je odlučila posvetit odgovorima pitanjima polaznika na koje je spremno odgovarala kroz brojne primjere iz svojih prvih poduzetničkih koraka.

Iduća radionica iz ciklusa Psihoterapijskog 3P praktikuma „Coming out-prihvaćanje i manjinski stres, podrška LGBT osobama“ održat će se 10. lipnja 2024. godine u 18.00 sati, prijaviti se možete putem poveznice.

Datoteke
za preuzimanje

No items found.