Redakcija i studio RTL Hrvatska postali učionica studenata komunikacija na jedan dan

Redakcija i studio RTL Hrvatska postali učionica studenata komunikacija na jedan dan

26.5.2022

Interaktivni posjet studenata svojim pričama iz bogatog televizijskog iskustva upotpunili su dugogodišnji politički reporteri i voditelji RTL-a Damira Gregoret i Adrian De Vrgna

Učimo i kada smo izvan "učionice". A, kako to radimo pokazuje i posjet studenata redakciji i studiju medijske kuće RTL Hrvatska koji je organiziran za studente preddiplomskog studija Komunikacijski menadžment u sklopu kolegija "Terenska nastava", u pratnji pročelnika Odjela za komunikacije dr. sc. Dejana Gluvačevića.

Studenti su prilikom posjeta uz vodstvo djelatnika RTL-a obišli novinarsku redakciju, režiju, kontrolnu sobu, šminku, garderobu, a zatim i studije emisije RTL Danas i RTL Direkt. Kako je televizija "kraljica" novinarstva studenti su naučili već u prvim semestrima studija, a teorijsko znanje imali su priliku povezati s praksom i to direktno iz iskustava Damire Gregoret i Adriana De Vrgne, televizijskog dvojca RTL-a Danas. Gregoret i De Vrgna proveli su studente kroz proces nastajanja vijesti, izvedbu jutarnjeg kolegija, a zatim i samo snimanje televizijske emisije.

Inače, studenti su do sada u sklopu Terenske nastave posjetili Večernji list, radijske postaje narodnog i Entera Zagreb, agenciju Apriori World te mnoge druge partnerske institucije.

Datoteke
za preuzimanje

No items found.
kontakti