Redakcija i studio RTL Hrvatska postali učionica studenata komunikacija na jedan dan

Redakcija i studio RTL Hrvatska postali učionica studenata komunikacija na jedan dan

26.5.2022

Interaktivni posjet studenata svojim pričama iz bogatog televizijskog iskustva upotpunili su dugogodišnji politički reporteri i voditelji RTL-a Damira Gregoret i Adrian De Vrgna

Učimo i kada smo izvan "učionice". A, kako to radimo pokazuje i posjet studenata redakciji i studiju medijske kuće RTL Hrvatska koji je organiziran za studente preddiplomskog studija Komunikacijski menadžment u sklopu kolegija "Terenska nastava", u pratnji pročelnika Odjela za komunikacije dr. sc. Dejana Gluvačevića.

Studenti su prilikom posjeta uz vodstvo djelatnika RTL-a obišli novinarsku redakciju, režiju, kontrolnu sobu, šminku, garderobu, a zatim i studije emisije RTL Danas i RTL Direkt. Kako je televizija "kraljica" novinarstva studenti su naučili već u prvim semestrima studija, a teorijsko znanje imali su priliku povezati s praksom i to direktno iz iskustava Damire Gregoret i Adriana De Vrgne, televizijskog dvojca RTL-a Danas. Gregoret i De Vrgna proveli su studente kroz proces nastajanja vijesti, izvedbu jutarnjeg kolegija, a zatim i samo snimanje televizijske emisije.

Inače, studenti su do sada u sklopu Terenske nastave posjetili Večernji list, radijske postaje narodnog i Entera Zagreb, agenciju Apriori World te mnoge druge partnerske institucije.

Datoteke
za preuzimanje

No items found.
Klikom na “Prihvati sve kolačiće” pristajete na pohranjivanje kolačića na vaš uređaj radi poboljšanja navigacije web-mjesta, analize korištenja web-mjesta i pomoći u našim marketinškim naporima. Pogledajte našu  Politiku privatnosti za više informacija.