Studenti turizma posjetili atrakcije Međimurske županije u okviru Terenske nastave

Studenti turizma posjetili atrakcije Međimurske županije u okviru Terenske nastave

7.4.2022

Terenska nastava omogućuje studentima uvid u različite oblike turizma u destinacijama diljem Hrvatske, njihovu izvedbu u praksi te načine promocije turističkih destinacija na nacionalnoj i međunarodnoj razini

Studenti su u Međimurskoj županiji posjetili nekoliko atrakcija destinacije koje se po svojim sadržajima ističu korištenjem novih tehnologija i kreiranjem iskustva te doživljaja. Prva stanica Terenske nastave bio je ekomuzej Međimurje Malo, a studenti su iz prve ruke doznali gdje je nastala, a gdje i danas živi jedinstvena materijalna i nematerijalna kulturna i prirodna baština Međimurja. Korištenjem novih tehnologija kao sljedeća stanica nametnuo se novo otvoreni Interpretacijski centar "Skelarska kuća" koji je studentima kroz zvučno-svjetlosne efekte, 3D projekcije i interaktivni izložbeni postav uprizorio život ljudi na prostorima uz Muru.

Terme Sveti Martin treća su stanica upoznavanja sjevera Hrvatske za studente Bernaysa, a tamo su ih djelatnici marketinga upoznali s najnovijim trendovima u hotelijerstvu koje primjenjuju u svojem poslovanju svakodnevno. Obilazak Međimurja ne bi bio potpun bez četvrte stanice, posjeta Vinskoj kući i kampu (OPG) HAŽIĆ, gdje izvorno međimurska obitelj proizvodi prirodne sokove te vina s okusom nove dimenzije, a koja su nedavno osvojila medalje na međunarodnom natjecanju u Bruxellesu.

Kako drugačije zatvoriti putovanje, nego li izvornom gastronomskom ponudom? Međimurski dvori peta su i posljednja stanica Terenske nastave za studente Bernaysa u kojoj su, uz kratko predavanje, imali priliku kušati jedinstvene okuse Međimurja iz nekoliko jela. Prilikom posjeta Međimurskim dvorima studenti su se premijerno upoznali i s jedinstvenim europskim projektom "TouRex" u okviru kojeg se izrađuje "Tematski park Bajkovita šuma". Projekt je to kojim će se, u suradnji s partnerima iz Mađarske, razviti zajednički povijesni i bajkovit sadržaj koji će se prezentirati inovativnim IT rješenjima.

Datoteke
za preuzimanje

No items found.
kontakti