Studenti turizma u posljednjem izdanju terenske nastave posjetili čarobnu Logarsku dolinu

Studenti turizma u posljednjem izdanju terenske nastave posjetili čarobnu Logarsku dolinu

2.6.2022

Domaćini su bili Marko Slapnik iz Zavoda „Poseben dan – za pristna doživetja“ i Andreja Bizjak uz Primoža Plesnika

U parku prirode i održivoj turističkoj destinaciji Logarska dolina – Solčavsko studenti turizma su imali priliku iz mnogobrojnih priča i doživljaja u destinaciji vidjeti da su se domaćini u potpunosti obvezali na poštovanje prirode i njezine energije koju su njegovali i njihovi preci. Prvo s čime su se susreli je povrat plastične ambalaže u naše ruke jer su domaćini - „plastic free“, a potom je uslijedilo upoznavanje ekskluzivnih (ne elitnih) turističkih proizvoda i usluga kao što su: ugodan zeleni boravak, kvalitetna lokalno proizvedena hrana, eko wellness za jačanje zdravlja i raspoloženja, inspirativne šetnje alpskom dolinom do izvora čiste alpske vode, razne eko radionice i aktivnosti u prirodi za povratak samima sebi.

Gatronomija domaćina Eko Hiše Na Razpotju prilagođena je željama i potrebama programa koje nude, a jedan od najtraženijih je – The pure power of nature. Program je to koji obuhvaća meditaciju, terapeuta, različite vježbe i šetnje u prirodi, glazbu biljaka, ajuverdu, dendroterapiju, tjelesnu detoksaciju, detoksaciju biljnih čajevima, prilagođenu prehranu, masaže, vježbe na energetskim točkama Logarske doline, društvene večeri uz vatru i još mnogo više, a provodi se u suradnji s Hotelom Plesnik****. Osim toga program obuhvaća i posebne doživljaje alpskog eko wellnessa – sunce, čisti alpski zrak, vodu, saune, kupke na bazi sijena, aromaterapiju i klimatoterapiju, bosonogo hodanje, šetnje senzornim stazama, nordijsko hodanje, vožnju biciklom te opuštajući rad s vunom.

Sve to potrebno je za istinsko opuštanje duše i tijela i kvalitetan odmor, ono istinsko vrijeme posvećeno samo sebi. Jer svi smo mi „busy bee“ zar ne? Ako se pak odlučite na drugačije druženje s obitelji bez gadgeta, i to je moguće, ponajviše ako dobro naćulite svoje uši. Pšššttt…. Nekoć davno… tako započinje turistički razgled predivnom šumom bajki pod nazivom "Pravljični gozd“. Jedan od ciljeva razvijanja ovakve vrste šume je očuvanje autohtonih vrijednosti, od prirodnih resursa do kulturnih vrijednosti, kao i njihova dostupnost svakom djetetu, užoj i široj obitelji, predškolskim i školskim skupinama, kako bi zajedno razvijali kreativne zadatke, pronalazili rješenja i otkrivali bajke na slovenskom, engleskom i njemačkom jeziku.

Važno je napomenuti da za poticanje razvoja orijentacije, pri samom ulazu u ‘Pravljični gozd’ preuzimate svoju orijentacijsku mapu u obliku drveta na kojoj su jasno naznačene točke bajki, a vi ih morate sami otkriti i pronaći. Kod svake točke nalazi se i informacijska ploča s objašnjenjem bajke i imenom autora/ice. Za dodatnu zabavu i razvoj kreativnosti, možete se poigrati intonacijom i zabaviti se pokraj postavljenih drvenih vizualnih instalacija koje su povezane sa senzornim i motornim funkcijama i edukativnim sadržajima o šumi.

Ukoliko dolazite iz udaljenijih mjesta, vlasnici će vam rado pripremiti sve potrebne rekvizite za što bolju zabavu. Također, prema vašoj želji mogu se organizirati i pojedinačni izleti, nordijsko hodanje i najam električnih bicikala. Prepuna lijepih doživljaja i avantura, Logarska dolina idealno je mjesto za bogaćenje vaših obiteljskih trenutaka i kreiranje uspomena.

Možemo zaključiti da su domaćini vrlo kreativni, skromni i ponosno čuvaju svoju prirodu za nadolazeće generacije i ne promoviraju se. Pitate se zašto? Zato jer ne žele masovni turizam, ne žele kvantitetu već prije svega kvalitetu i svakom gostu pristupaju s posebnom pažnjom, upravo s ovakvim ekskluzivnim programima. Sve se može prilagoditi i uskladiti uz malo volje, na zadovoljstvo posjetitelja ali i vlasnika koji tu žive od turizma.

Izvor: autentika.hr

Datoteke
za preuzimanje

No items found.
kontakti