Svjetski dan turizma i predavanje Bernaysove profesorice dr. sc. Romane Lekić

Svjetski dan turizma i predavanje Bernaysove profesorice dr. sc. Romane Lekić

20.9.2022

U organizaciji Turističke zajednice Međimurske županije, dr. sc. Romana Lekić održat će prigodno predavanje i radionicu povodom svjetskog dana turizma vezano za najnovije trendove u transformativnom ekološkom turizmu

Turistička zajednica Međimurske županije i Centar dr. Rudolfa Steinera 23. rujna 2022. obilježavaju EU ORGANIC DAY na nacionalnoj razini. Prilika je to s kojom će obilježiti nadolazeći Svjetski dan turizma 27. rujna u prostorima Centra dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu (Međimurska županija).

Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana turizma je Rethinking tourism – a to je konačna spoznaja da je  turizam fenomen i da je povezan sa mnogim djelatnostima i disciplinama te da razvoj turizma nije stvar inercije i pomodnosti, već promišljeni proces koji mora biti prilagodljiv svim uvjetima na tržištu.

U sklopu te manifestacije, Bernaysova profesorica dr. sc. Romana Lekić održat će predavanje i radionicu čija se tematika trendovi u transformativnom ekološkom turizmu uklapa u ovogodišnju temu svjetskog dana turizma te daje inovativni i kreativni zamah onome što proklamira i nova Strategija razvoja turizma do 2030. godine.

''Posebno sam ponosna što sam dobila priliku u ime Edward Bernays University Collegea dati holistički pogled i istaknuti kako Hrvatska, a posebno kontinent se sa svojim resursima izuzetno uklapa u nove trendove u turizmu i strategiju razvoja turizma kao i proklamacije Svjetske turističke organizacije'', izjavila je dr. sc. Romana Lekić.

Također, Europska komisija, Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO), Europski odbor regija (OR), organizacije COPA-COGECA i IFOAM Organics dodjelit će Europsku nagradu za ekološku proizvodnju. Osam nagrada u sedam kategorija bit će dodijeljeno po prvi puta, a u finalnom izboru za najboljeg muškog ekološkog poljoprivrednika od trojice kandidata nominiran je i kandidat iz Hrvatske David Pejić  (Zrno eko imanje u Zagrebačkoj županiji).

Kao poseban doprinos Svjetskom danu turizma 2022., predavanje prof. Romane Lekić će biti snimljeno i dostupno na kanalima Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA), inače vrijednog Bernaysovog partnera.

Datoteke
za preuzimanje

No items found.