Tomislav Senečić, integrativno tjelesni terapeut održao radionicu Psihoterapijskog praktikuma na Bernaysu

Tomislav Senečić, integrativno tjelesni terapeut održao radionicu Psihoterapijskog praktikuma na Bernaysu

4.12.2022

U sklopu Cjeloživotnog obrazovanja na Bernaysu, održana je radionica Psihoterapijskog praktikuma pod vodstvom Tomislava Senečića s temom "Povezanost tijela i duše, integrativni pristup mentalnom zdravlju“.

U sklopu godišnjeg ciklusa stručnih i popularno-znanstvenih edukacija koje se održavaju na Edward Bernays University College-u pod nazivom Psihoterapijski praktikum, u petak 2. prosinca 2022. g. svoju radionicu održao je Tomislav Senečić, integrativno tjelesni terapeut s temom „Povezanost tijela i duše, integrativni pristup mentalnom zdravlju“. Tomislav Senečić integrativnom tjelesno orijentiranom terapijom bavi se gotovo 20 godina, od čega 15 radi u vlastitoj terapijskoj praksi. S Laslom Pinterom osnovao je Centar za integrativni razvoj, platformu koja se bavi područjem osobnog razvoja prvenstveno kroz prvu školu integrativne psihoterapije i duhovnosti u Hrvatskoj i u ovome dijelu Europe.

U svojem izlaganju je istaknuo da su za integrativnu terapiju važne dvije stvari. Kao prvo, ona objedinjuje tjelesni, emocionalni, mentalni i duhovni aspekt. Radi se s klijentom na sve tri razine koje se u svakodnevnom životu isprepliću i imaju međusobni utjecaj. Drugo, integrativna terapija je ekspresivna. Ona ne obuhvaća samo razgovor, nego i proživljavanje. Vraćamo se u prošlost i vlastita neproživljena mjesta. Ponovno proživljavamo sve osjećaje koji su nam nekad bili previše i potisnuti, a iz kojih stvaramo neuroze. Kroz vraćanje nazad i ponovno proživljavanje postajemo kompletne osobe, istaknuo je Senečić.

Polaznici praktikuma imali su prigodu upoznati se s nastankom i razvojem integrativno tjelesne terapije, tjelesnim segmentima i karakternim obranama, a praktikum je zaključen prikazom karakternih struktura i praktičnim vježbama.

Datoteke
za preuzimanje

No items found.