'Ugovori u turizmu i ugostiteljstvu', tiskano i e-izdanje nove knjige profesora dr. sc. Danka Špoljarića

'Ugovori u turizmu i ugostiteljstvu', tiskano i e-izdanje nove knjige profesora dr. sc. Danka Špoljarića

29.8.2023

Knjiga obiluje primjerima iz poslovne i sudske prakse te će kao takva biti od pomoći svim dionicima turističkog i ugostiteljskog sektora, ali i studentima kao jedna od vrijedne literature

Turizam i ugostiteljstvo djelatnosti su koje se neprestano isprepliću i povezane su gotovo u jedinstvenu djelatnost, turističko-ugostiteljsku čije se tržište ubrzano razvija diljem svijeta, pa tako i kod nas. Upravo zbog širenja postojećih i brojnosti novih poslovnih odnosa ključno je biti upoznat s odgovarajućim pravnim okvirom koji će omogućiti neometano poslovanje i zaštitu interesa svih sudionika, uključujući pružatelje usluga, posrednike, ali i potrošače.


Nova knjiga profesora dr. sc. Danka Špoljarića 'Ugovori u turizmu i ugostiteljstvu uz primjere i sudsku praksu', štivo je koje će smo biti od velike pomoći svima koji se bave spomenutim djelatnostima ili surađuju s njima, ali i Bernaysovim studentima kojima će ova knjiga biti jedna od vrijedne literature, ne samo na studiju turizma, već i drugim programima.


Knjiga je, osim u tiskanom izdanju, dostupna i u online obliku koje će se kontinuirano i pravovremeno ažurirati tako da bude u skladu sa svim promjenama zakona, propisa i sudske prakse što je izrazito vrijedno za sve korisnike kojima će u svakom trenutku biti dostupno aktualno izdanje e-knjige.


Ugovori koji se odnose na pružanje različitih turističkih usluga zahtijevaju detaljno reguliranje. To uključuje ugovore o hotelskim uslugama, ugovore o putovanjima u paket-aranžmanima, ugovore o pružanju smještaja u apartmanima, ugovore između agencija i hotela te ugovore o prijevozu i osiguranju te mnoge druge. Važno je da prava i obveze strana koje pružaju usluge, turističkih agencija i korisnika usluga budu precizno definirane kako bi se osigurala jasnoća i nedvosmislenost, a posebno se treba voditi briga o zaštiti potrošača kao najugroženijoj skupini na tom tržištu. Analizom ugovora i pravnih izvora koji se odnose na ove djelatnosti, knjiga pruža sveobuhvatan uvid u organizaciju ključnih aspekata ovog pravnog područja.


Autor knjige, profesor dr. sc. Danko Špoljarić ugledni je odvjetnik te stručnjak za financijsko pravo, te prava osiguranja i međunarodnih odnosa, na Bernaysu izvodi nastavu na prijediplomskom studiju Menadžment i marketing turističke destinacije.


Svoj primjerak e-knjige možete pronaći na poveznici te i ovim putem čestitamo Bernaysovom profesoru na odličnoj publikaciji!

Datoteke
za preuzimanje

No items found.