Posjetite umjetničku izložbu na Bernaysu

Posjetite umjetničku izložbu na Bernaysu

17.2.2023

Studenti i svi posjetitelji Bernaysa punih godinu dana mogu uživati u inspirativnim likovnim djelima umjetnika iz grupe Contra

Izbor slika za izložbu pod nazivom Bernaysova Contra za 10, koja simbolički označava početak obilježavanja desete godine rada Bernaysa, posebno je osmišljen za potrebe Bernaysa i njegovih studenata kako bi ih inspirirao umjetničkom ljepotom te pokazao da znanost i umjetnost imaju zajednički odnos, posebice kada je riječ o vizualnoj komunikaciji - slikom.

Zahvaljujući djelima petorice članova grupe Contra Vlatku Blažanoviću, Tihomiru Lončaru, Željku Mucku, Goranu Petraču i Davorinu Radiću Bernaysovi studenti za vrijeme studiranja mogu uživati u prostoru veleučilišta koji je ispunjen bogatstvom boja, oblika i različitih percepcija koje su sposobne čak i kod slučajnog promatrača probuditi nove ideje i inspirirati ih da sagledaju stavi oko sebe na drugačiji način.

Na samome početku otvaranja izložbe gostima je prigodnu riječ uputio predsjednik Upravnog vijeća Mario Petrović koji je istaknuo da ovom izložbom Bernays želi prikazati jedan tradicionalni slikarski medij na novi komunikacijski način. Naglasio je da će slike ovom znanstvenom, pedagoškom, te poslovnom prostoru dati novi život, duhovni život.

Dekan Bernays izv. prof. dr. sc. Damir Jugo je zahvalio članovima grupe Contra na prihvaćanju ideje da njihove slike upravo na Bernaysu pronađu svoj dom u narednih godinu dana te je naglasio kada neka institucija poput Bernaysa doživi mali jubilej, desetu godišnjicu djelovanja, može se govoriti o njezinoj vitalnosti i naslutiti perspektive, a to je ujedno i prigoda za širenje horizonta.

O samoj izložbi govorio je i renomirani povjesničar umjetnosti Stanko Špoljarić koji je istaknuo da ovim postavom Bernays pruža podršku izvedbenim umjetnostima koje su nezaobilazan partner u kreativnoj industriji, a umjetnost koju predstavljamo propituje društvene okvire i pomiče standarde.

U ime grupe Contra zadovoljstvo izložbom iskazao je i član grupe Goran Petrač koji je naglasio da su članovi grupe Contra odabrana umjetnička djela predstavili upravo u prostorima Bernaysa, s ciljem da potaknu diskusiju i raspravu te je s posebnim veseljem poručio da će slike . postati dio svakog posjetitelja i dio prostora tj. podsvjesno će postati komadić svakodnevice svakog posjetitelja.

Cilj izložbe je, uz oplemenjivanje suvremenog prostora, potaknuti studente da budu kreativni u stvaranju inovativnih rješenja. Jer i komunikacija je umjetnost.

Program svečanog otvaranja izložbe, glazbom je obogatila glazbenica Elena Stella uz klavirsku pratnju Ante Jeličića.

S obzirom na visoku vrijednost izloženih umjetničkih djela koja krase Bernaysove prostore izložba je osigurana, a službeni osiguratelj i partner umjetničke izložbe je Groupama osiguranje.

Dobrodošli na izložbu!

Datoteke
za preuzimanje

No items found.