Vrijeme je za UniSport Finalse! Bernays u dva sporta ide po naslov državnih prvaka

Vrijeme je za UniSport Finalse! Bernays u dva sporta ide po naslov državnih prvaka

9.6.2022

Na nacionalnoj završnici u Poreču od 9. do 12. lipnja Bernaysove ekipe bore se za naslov državnih prvaka u odbojci i futsalu

Preko 1 000 studentica i studenata iz svih dijelova Hrvatske okupit će se od 9. do 12. lipnja u Poreču na Unisport Finals završnici državnog natjecanja u čak 11 sportova. Za prvake države, uz Bernays borit će se studenti s još 12 hrvatskih sveučilišta, veleučilišta i visokih škola u sljedećim sportovima: futsal, rukomet, košarka, odbojka, tenis, stolni tenis, badminton, košarka 3x3, odbojka na pijesku, šah, e-sport.

Bernaysove odbojkašice u borbu za nacionalne prvakinje ulaze kao osvajačice zagrebačke UniSport ZG odbojkaške lige, dok Bernaysova futsal ekipa odlučno juriša po treći trofej u ovoj sezoni nakon što su do sada u ovoj godini već osvojili naslov prvaka UniSportZG Futsal lige i Futsal kup-a.

Za odbojkašku ekipu nastupaju: Nika Jularić, Tiziana Janko, Lucija Radoš, Patricija Kiš, Matea Bašić, Ana Matić, Tea Katulić, Mila Erak, Nika Zubak, Karla Zubak, Mirta Freund, Petra Kovač, Tija Budiša. Trenerica: Petra Biti.

Za futsal ekipu nastupaju: Mateo Mužar, Kristijan Kapural, Marko Gugić, Antonio Vuk, Bruno Jakovljević, Filip Novak, Antonijo Papac, Luka Bijelić, Kiko Dragaš Selaković, Ivan Knezić, Luka Gašparinčić, Borna Žuvela, Bruno Devčić, Jospi Gorup, Danijel Dekanić, Ivan Šulentić, Daniel Matković, Josip Rendulić, Josip Brkić i Matej Horvat. Trener: Matija Đulvat. Službena osoba: Dino Bartoluci, voditelj Ureda za sport.

Predstavnici i reprezentacije ovogodišnjih UniSport Finalsa su: Edward Bernays University College, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Dubrovniku, Sveučilište u Zadru, Sveučilište Sjever, Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru, Veleučilište u Karlovcu, Sveučilište u Slavonskom Brodu, Tehničko veleučilište u Zagrebu, Visoka škola Ivanić-Grad.

Unisport Finals 2022 započet će svečanim otvorenjem na bazenu hotela Delfin, gdje će sudionike pozdraviti državni tajnik pri Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak, gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Haris Pavletić te izaslanik predsjednika RH Željko Jovanović.

Organizator Unisport Finalsa i nositelj čitavog Unisport sustava je Hrvatski akademski sportski savez (HASS), a Finalsi predstavljaju kulminaciju natjecanja koja su se odvijala tijekom cijele godine, a na kojima su mjesto rezervirale najjače studentske ekipe.

Za sve one koji nisu u mogućnosti biti na studentskom spektaklu u Poreču, Hrvatski akademski sportski savez omogućio je prijenose nekih utakmica uživo – na YouTube kanalu UniSport TV, dok se rezultati mogu pratiti u stvarnom vremenu na aplikaciji Unisport Digital.

Datoteke
za preuzimanje

No items found.
Klikom na “Prihvati sve kolačiće” pristajete na pohranjivanje kolačića na vaš uređaj radi poboljšanja navigacije web-mjesta, analize korištenja web-mjesta i pomoći u našim marketinškim naporima. Pogledajte našu  Politiku privatnosti za više informacija.