Bernaysovka Nika Jularić uvijek ima AS u rukavu

Bernaysovka Nika Jularić uvijek ima AS u rukavu

17.11.2022

Nika Jularić Bernaysova je studentica i uspješna odbojkašica. U razgovoru nam je otkrila svoju tajnu uspjeha.

Bilo na terenu ili u predavaonici, Nika uvijek odlično „hendla“ sve što se nađe pred njom. Za odbojku živi od svoje šeste godine, a njezine sposobnosti itekako su prepoznate pa je tako Nika članica OK Dinamo i kapetanica Bernaysove odbojkaške ekipe. Kao i u odbojci, poene donosi i na Bernaysu pa je tako ove godine uspješno završila preddiplomski studij Komunikacijski menadžment i nastavila studirati na diplomskom studiju Upravljanje odnosima s javnošću.

 

Vrhunska si sportašica, a uz to još i studiraš komunikacije na Bernaysu. Kako uspjevaš spojiti sve obveze, a dan ima samo 24 sata?

Pa smatram da je to sve stvar navike i koliko dobro osoba raspolaže s vremenom. Takav tempo osobno mi nije stran, jer od šesnaeste godine odbojka mi je uz hobi postala i „posao“. Mogu reći da kada si tako mlad s toliko obaveza, jednostavno ne stigneš proći kroz neke stvari koje tvoji vršnjaci u tom periodu prolaze, tako da za mene pubertet nije postojao, jako brzo odrasteš te s takvim tempom počinješ gledati i razmišljati drugačije. Tada me to već naučilo takvom načinu života, škola i dva treninga dnevno, a sada sam samo zamijenila školske obaveze s fakultetskim.

S obzirom na ostvarene uspjehe u ovoj sezoni, što je tvoja tajna sportskog uspjeha? Što za tebe znači sport u životu?

Pa kao što sam rekla sport je sada postao moj posao, ali svakako sa tim nije prestao biti satisfakcija te nešto u čemu ja istinski uživam, što mislim da je ključ uspjeha. Tata mi uvijek govori jednu rečenicu koja mi je kao neki daily reminder: "Dok god to tebe čini sretnom, ti to radi, a onog trenutka kada ti više nisi sretna i ne uživaš u tome što radiš, nemoj." Tako da mogu reći da stvarno volim sve ono što sport donosi, adrenalin kroz koji prolaziš, zajedništvo, poznanstva, putovanja, ozljede… Sve to su neki dijelovi slagalice koje, kad napokon složiš u jedno, dobiješ predivno iskustvo i jednu predivnu priču. Teško je i naporno, ali kad podvučem crtu to je ono za što živim.

Imaš li neki TOP tri svih utakmica koje si igrala?

Iako mi je teško za izdvojiti neke favorite jer je svaka utakmica posebna na svoj način, jedne od dražih su mi utakmice koje sam igrala za našu reprezentaciju protiv ekipa Finske, Španjolske i Grčke.

Možeš li nam otkriti koji su planovi Bernaysove odbojkaške ekipe za ovu godinu?

Što se tiče Bernaysove odbojkaške ekipe, imamo dobru i perspektivnu ekipu s puno potencijala tako da vjerujem da nas čeka odlična sezona. Kako smo prošle godine osvojile UNISPORT ZG odbojkašku ligu, mislim da imamo dobre šanse i ove godine opravdati prošlogodišnju titulu, ali i iskazati se na državnom prvenstvu.  

A koji su tvoji daljnji planovi?

Prvenstveno želim završiti studij. Ništa drugo nije dolazilo u obzir osim da završim diplomski studij na Bernaysu tako da se jako veselim novom početku. Što se mene individualno tiče, imala sam ponuda iz klubova izvan Hrvatske, ali kao što sam rekla, o tome ću razmišljati tek kada dobijem diplomu. Sada se odlično osjećam u svom klubu u Zagrebu i jako se veselim ovogodišnjoj sezoni u kojoj će snage odmjeriti puno dobrih ekipa. Također veliko mi je zadovoljstvo igrati za mlađe kategorije hrvatske reprezentacije, ali je cilj u budućnosti svakako zaigrati i za seniorsku hrvatsku reprezentaciju.

Kako provodiš svoje slobodno vrijeme? Ima li nešto što ne znamo, a moglo bi nas zanimati?

Imam jako malo slobodnog vremena, ali kada ga imam, najčešće ga provodim sa svojom obitelji, dečkom i prijateljima, ljudima koje me napune dobrom i pozitivnom energijom. To su najčešće kina, koncerti, izlasci, putovanja… Dok su mi nedjelje rezervirane za odlazak na misu, što mi je još jedna od bitnijih stvari u životu, jedna od onih koje mi daju „vjetar u leđa“.