doc. dr. sc. Anita Šulentić

doc. dr. sc. Anita Šulentić

Životopis

Doc. dr. sc. Anita Šulentić je predsjednica Instituta radijske industrije Republike Hrvatske te predavačica na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i Veleučilištu Edward Bernays. Doktorski rad na temu „Medijska konvergencija: Radio u Republici Hrvatskoj“ obranila je u lipnju 2022. čime je stekla akademski stupanj doktorice znanosti iz znanstvenog područja društvene znanosti, znanstveno polje Informacijske i komunikacijska znanost. Tijekom gotovo 15-godišnjeg medijskog iskustva prigrlila bi svaku priliku za nova znanja i vještine, poput Komunikološke škole Matice hrvatske te godišnjih konferencija za programske direktore najuspješnijih radijskih postaja u Europi – Radiodaysa u Amsterdamu, Beču i Parizu.

Od 2007. do 2015. radila je na Narodnom radiju (današnji bravo!) na poslovima zamjenice glavnog urednika, koordinatorice marketinga i glavne programske producentice. Godine 2016. imenovana je direktoricom i glavnom urednicom Entera Zagreb, prvog current hit radija za mlade u Hrvatskoj koji je postavio nove standarde formatiranog medija, marketinga, odnosa s javnošću i moderne industrije oglašavanja na radijskoj sceni. Od prosinca 2020. stalno je zaposlena u Amm Global Institutu, privatnoj tvrtki za unaprjeđenje kreativnih industrija u Republici Hrvatskoj. Uz redovitu komunikaciju i suradnju s institucijama zaduženim za medijsku politiku u Republici Hrvatskoj i drugim članicama Europske unije, članica je Asocijacije europskih radija koja zastupa interese više od pet tisuća komercijalnih radijskih postaja te ECREA-e, europske znanstvene udruge usmjerene na istraživanje medija i komunikacije.

Danas kao predsjednica Instituta radijske industrije svoju neupitnu strast prema radiju prenosi na nove generacije edukacijama medijskih djelatnika i novinara na komercijalnim radijskim postajama. Fokusirana je na digitalizaciju medija, konvergirani radio, radijski event menadžment te nove modele radijskog oglašavanja.
Na Veleučilištu Bernays predaje kolegije „Kreativna i strategija oglašavanja" i „Digitalna transformacija medija", a na FPZG-u „Osnove radija“ i „Radijsko novinarstvo“.
Područje znanstvenog i istraživačkog interesa su joj elektronički mediji, osobito radio. Posebno je zanimaju promjene u konvergiranom medijskom okolišu (sadržaji, distribucija, upravljanje i obrazovanje kadrova). Dosad je sudjelovala na dvadeset stručnih i znanstvenih, domaćih i stranih konferencija.

Znanstveni radovi