dr. sc. Dino Giergia

dr. sc. Dino Giergia

Životopis

Dino Giergia rođen je 27.08.1987. godine u Zadru. Preddiplomski i diplomski studij završio je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci 2011. godine, smjer menadžment. Godine 2017. obranio je doktorsku disertaciju " Utjecaj internacionalnog iskustva vrhovnog menadžera na strategiju internacionalizacije poduzeća u Republici Hrvatskoj" na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Od svibnja 2009. godine radi u poduzeću Dea Flores d.o.o. na različitim funkcijama, dok 2014. godine postaje Član Uprave istoimenog poduzeća. Zadužen je za razvoj strategije poduzeća, razvoj novih proizvoda kao i upravljanje sektorima financija i prodaje. Sredinom 2016. godine osniva poduzeće Alavi Natural Cosmetics d.o.o. koje prodaje i distribuira visokokvalitetne organske proizvode na tržištima regije.

Predavač je na različitim sveučilištima i veleučilištima u Hrvatskoj poput Rochester Institute of Technology, Sveučilište Sjever, Poslovna akademija Rijeka i druge.
Nositelj je kolegija „Trgovinsko poslovanje”, „Leadership”, „Digitalna ekonomija”, „Intercultural management” i „Marketinške strategije” na preddiplomskim i diplomskim studijima.

Autor je nekoliko znanstvenih i stručnih radova iz područja menadžmenta u zemlji i inozemstvu. Znanstveni i stručni interes posljednjih godina usmjeren mu je na istraživanje novih modela vođenja i upravljanja timovima i poduzećima poput transformacijskog vodstva, duhovnog menadžmenta i međugeneracijskog vodstva.

U mandatu od 2018. do 2020. godine bio je predstavnik mikro i malog poduzetništva u Tematskom inovacijskom vijeću za zdravlje i kvalitetu života pri Ministarstvu poduzetništva i obrta.

Znanstveni radovi