dr. sc. Sanja Rocco

dr. sc. Sanja Rocco

Životopis

Dr.sc. Sanja Rocco, viša je predavačica s izborom u području društvenih znanosti kao i u umjetničkom području te profesionalna dizajnerica. Njezin glavni fokus u znanstvenom istraživanju su upravljanje dizajnom, dizajnerska orijentacija u marketingu, branding, dizajnersko razmišljanje i dizajn vizualnih komunikacija. Diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, znanstveni magisterij je stekla pri Katedri za marketing Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu a doktorirala na Ekonomsko-poslovnom fakultetu Sveučilišta u Mariboru, na temu upravljanja dizajnom. Autorica je ili koautorica oko 30 objavljenih znanstvenih i stručnih radova.

Sanja Rocco zaposlena je na Poslovnom veleučilištu Zagreb, pri Katedri za marketing i komunikacije te kao voditeljica Katedre za menadžment i produkciju u kulturi. Također je vanjska suradnica na Veleučilištu Bernays, te na Akademiji primijenjene umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, pri studiju dizajna vizualnih komunikacija. Dugi niz godina je aktivna u promicanju dizajnerske profesije, međunarodno kao članica Izvršnog odbora svjetske dizajnerske organizacije ico-D (www.theicod.org) a isto tako na domaćoj dizajnerskoj sceni (organizacija međunarodne izložbe vizualnih komunikacija zgraf). Članica je profesionalnih dizajnerskih udruga ulupuh i HDD.

Kao dizajnerica je sudjelovala na brojnim izložbama i natječajima, te je zaslužila domaće i međunarodne nagrade i priznanja, a radovi su publicirani među ostalim u magazinu Print European Annual 2000; monografiji AREA: 10 critics/100 graphic designers/10 curators, Phaidon London NY, 2003; dvojezičnoj publikaciji Vukić, Margolin: Hrvatski dizajn sad/Croatian Design Now, UPI3M, Zagreb 2009; katalogu izložbe Umjetnost uvjeravanja, Oglašavanje u Hrvatskoj 1835. - 2005. MUO/HOZ, 2005. Također je kao članica sudjelovala u radu mnogih međunarodnih i domaćih dizajnerskih ocjenjivačkih sudova.

Znanstveni radovi