Ingrid Pađen Đurić

Ingrid Pađen Đurić

Životopis

Ingrid Pađen Đurić diplomirala je na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu na temu: Pozitivna uloga medija u psihosocijalnom razvoju djeteta. Trenutno završava poslijediplomski doktorski studij na Odsjeku za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu na temu obrazovanja u srednjim školama turističkog usmjerenja. Predmet interesa su komunikacije, mediji, turizam i pedagogijski aspekt.

Dugogodišnji rad u turizmu na mjestu direktorice Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije obogatio je spoznaju o važnosti te strateške grane gospodarstva, ali i obrazovanja budućeg turističkog  kadra i komunikacije kao nužne poveznice. Brojni seminari i edukacije  te stalno usavršavanje recentnom svjetskom i domaćom literaturom produbili su zanimanje i dodatna su motivacija.

Komunikacijske kompetencije gradila u novinarskoj profesiji, pa  je tako radeći na radiju, televiziji i dnevnoj tiskovini (Radio Sisak, OTV,  TV Mreža, Jutarnji list) kroz godine naučila zakonitosti rada navedenih  medija, a organizirajući i provodeći brojne edukacije na području turizma izbrusila i pedagoške vještine. Tijekom doktorskog studija uspješno spaja pedagogiju i turizam, izlaže na znanstvenim konferencijama, piše znanstveno-stručne radove, monografije i svakodnevno se usavršava u poslu.

Znanstveni radovi