Ivana Gažić

Ivana Gažić

Životopis

Dugo i temeljito stjecanje znanja i iskustva u korporativnom i financijskom sektoru dovelo ju je na čelno mjesto Zagrebačke burze.

Karijeru je započela u PLIVI, kompaniji koja je cijelo desetljeće bila trend-setter hrvatskog tržišta kapitala.

Nakon rada na vođenju Knjige dionica, temeljem stipendije koju je dobila još za vrijeme studija, napredovala je do voditelja Operacija na tržištu kapitala – odjela zaduženog za prikupljanje financijskih sredstava za tada vrlo intenzivan proces preuzimanja novih kompanija u PLIVI.
Odlična suradnja s tadašnjim članom Uprave g. Željkom Perićem bila je temelj za nastavak korporativne karijere. Njegov prelazak na mjesto predsjednika Uprave Lure novi je izazov za tada vrlo mladu managericu.

Ivana s nepunih 29 godina, diplomom Ekonomskog fakulteta i završenim MBA-om na Bledu, prelazi u Luru i postaje asistent predsjednika Uprave te voditelj projekta strateškog financiranja u svrhu regionalne ekspanzije kompanije.

Nakon internog treninga u Bank Austriji u Beču, karijeru nastavlja u bankarskom sektoru. Postaje voditelj Odjela strukturiranog financiranja i zamjenik voditelja Korporativnog centra HVB Splitske banke. Prelaskom u Hypo Alpe-Adria-Bank na mjesto izvršnog direktora za Investicijsko bankarstvo, specijalizira se za Financijska tržišta, Skrbništvo, Upravljanje portfeljima i Korporativno financiranje.

Znanstveni radovi