Karla se opisuje kao Splićanka sa zagrebačkom adresom koja se oduvijek vidjela u poslovima koji su mix novinarstva i PR-a. Kada je upoznala svijet PR-a na studiju, mislila je da je to ipak to, ali sada se ipak više pronašla u medijima. No, Karla kaže kako ostalja prostora za sve i govori da kakva će situacija biti za nekoliko dana/mjeseci ili godina ne može reći sa sigurnošću. Karla voli putovati, otkrivati nove restorane i isprobavati raznebeautyproizvode. Zaljubljena je u ljetne noći u Dalmaciji i druženje s dragim ljudima, a uvijek priželjkuje što više životinja.
Karla je svih pet godina studianja provela na Bernaysu, a završila je komunikacije. Pitali smo je kako na to gleda danas i kako bi opisala (najbolje) studentske dane?
Mislila sam da su mi četiri godine srednje škole proletjele, ali studij... Na početku je bilo izazovno, neću lagati. Došla sam u drugi grad, a većina mojih prijatelja je ostala kod kuće. Srećom, imam dug jezik i mogu pričati s kim god pa sam vrlo brzo našla ekipu s kojima sam i sada prijateljica, a mislim da će tako ostati zauvijek. Moje cure ("Bernays mace" u šali) su sa mnom plakale, smijale se, plesale do zore i putovale svijetom. Mislim da su prijateljstva nešto najvrijednije što se (uz znanje) može steći tijekom studija, a upravo Bernays omogućuje veliko povezivanje. Uživala sam na studiju, a jedan semestar sam provela čak i u Rimu na Erasmusu. Osim što sam se udebljala šest kila i Rim je grad u koji se vraćam svake godine, uistinu sam uživala u iskustvu studiranja. Sjećam se da sam ga prvi put posjetila u 2. razredu srednje škole i rekla prijateljici s kojom sam bila da je to jedini grad gdje bi išla studirati i zahvaljujući Erasmus+ programu Bernaysa, to se i ostvarilo. Da mogu vratiti vrijeme. sada već 7 godina u nazad, sigurno bi - ponovno bih odabrala Bernays.
Poznato je da se Bernays može pohvaliti zapošljavanjem studenata već tijekom studija, a ti si primjer da se s praksom možeš itekako doći do posla. Što ti se najviše svidjelo u sustavu stručne prakse na Bernaysu?
Da, prošla sam nekoliko stručnih praksi tijekom studija, a posljednja je završila zaposlenjem. Odabrala sam izborni kolegij "Osobni odnosi s javnošću", profesorice Ivone Čulo, i odlučila sam se javiti za praksu u njezinoj PR agenciji. To je kasnije preraslo u posao i puno učenja uz, naravno, smijeh i zabavu.
Danas si urednica na portaluMIXER.HR, a sudjeluješ u njegovu radu od samih početaka. Možeš li nam reći kako izgleda tvoj radni dan i otkriti put od novinarke do urednice.
Da, urednica sam i to vjerojatno jedna od mlađih, ako ne i najmlađih u lifestyleu. Počela sam kao novinarka i uz mnogo truda i rada koji sam uložila mi se pružila i ova prilika, na kojoj sam neizmjerno zahvalna profesorici Čulo. Moram priznati da sam ja u sebe sumnjala, ali ona nije i to mi je dalo veliki vjetar u leđa.
Moj dan je sve samo ne dosadan. Probudim se i od kada upalim internet na mobitelu oko sedam, već je nekoliko mailova pristiglo, zatim dolazim u ured, na kolegiju dogovaramo zanimljive i aktualne teme za dan i/ili tjedan. Oko 10/11 odlazim na event ili više njih, a zatim povratak u ured i nastavak rada (odgovaranje na mailove, pozive i poruke i planiranje objava). Nekada žurim na evente popodne pa jurim kući otuširati se, našminkati i presvući. Zatim dolazak kod kuće, šetnja sa psom Bellom i gledanje omiljene serije. Najčešće, kada legnem u krevet mi stižu ideje za članke pa ih tipkam u bilješke. Kada uspijem obavezno uključim i trening u BFF-u jer si tako malo odmorim misli od raznih informacija tijekom dana.
Ljepota MIXER-a je u tome što se većinom bavimo pozitivnim temama, a ja uglavnom pišem o ljepoti, modi, filmu/serijama, novim mjestima u gradu.
Kako provodiš svoje slobodno vrijeme i je li “mit” da u novinarstvu nema “slobodnog vremena”.
Pa... ponekad nije mit. Pokušavam imati što više slobodnog vremena, ali često mi na pamet padne nešto ili vidim informaciju koja je veoma bitna i želim da je ima i Mixer, a nije mi "službeno" radno vrijeme. Misli su mi uvijek u tom nekom svijetu, u gotovo svemu vidim neku vijest i priču, od novog kafića u kvartu do ulaska u trgovinu kojoj prevladava ružičasta boja ili razgovora s prijateljicom o cvijeću koje je idealno za proljeće.
Ponekad tijekom tjedna kada je mnogo evenata, nemam previše slobodnog vremena, ali uspijem sve nadoknaditi. Srećom, naš posao se može raditi ionline, pa ponekad pobjegnem raditi uz kavu i zvuk mora i nahranim si dušu za nove izazove Zagreba. Također, trening je nešto što me spašava u trenutcima stresa i obveza, naročito grupni na koji idem i samo slušam što mi se kaže.Jumping jackovimaprotiv zbrke i strke u glavi. Trening se trudim ugurati i barem 45 minuta biti što dalje od ekrana i vijesti. Jako volim svoj posao, rekla bih za sebe da sam radoholičar i da imam sreću što sam tako mlada pronašla nešto što volim, gdje ni jedan dan nije isti i gdje imam priliku učiti, istraživati i igrat se, baš svaki dan.
Novinarstvo je stvarno lijep posao uz koji se raste svakim danom i svima koje zanima, naročitolifestyle, od srca preporučujem da probaju. Kroz MIXER i rad sam mnogo toga naučila, a mogu reći da sam tek na početku. Jedva čekam vidjeti što me sve čeka u budućnosti i kako će se MIXER razviti.