Terenska nastava

Terenska nastava jedan je od obaveznih kolegija na stručnim prijediplomskim studijskim programima komunikacija i turizma.
Bernays sport

Work Based Learning Concept i On-Site Learning Concept

U sklopu svih Bernaysovih studija studenti odlaze na terensku nastavu i studijske posjete. Ovakva vrsta nastave koja podrazumijeva isključivo rad izvan učionice u realnim uvjetima potvrđuje važnost work based learning koncepta u sklopu izvođenja studijskih programa na Veleučilištu Edward Bernays. Kroz brojne terenske nastave, studijske posjete i stručnu praksu u u partnerskim organizacijama Bernaysa, studenti već od prve godine studija iskustveno prolaze kroz cijeli edukacijski proces te se pripremaju za rad u realnom sektoru.

Interaktivan i dinamičan on-site oblik učenja odvija se u suradnji s tvrtkama koje posluju na domaćem tržištu. Predavanja u sklopu studijskih posjeta održavaju se na lokacijama izvan Bernaysa, mentori su uvijek odgovorne osobe unutar tvrtki domaćina, a ovakvom obliku učenja je cilj simulirati realne poslovne situacije u kojima će se studenti naći nakon završetka studija ili već za vrijeme stručne prakse.

Studijski posjeti u sklopu studija Komunikacija

Studijski posjeti organiziraju se kao priprema studenata za redovnu stručnu praksu. Tijekom svakoga studijskog posjeta studenti na studijima komunikacija aktivno vode bilješke, čitaju radijske vijesti u eter, stavljaju se u ulogu televizijskih voditelja, pišu novinarske vijesti, prelamaju naslovne stranice novina, sudjeluju u izradi zadataka i studija slučaja pod mentorstvom vodećih hrvatskih novinara i urednika u medijskim redakcijama svih vrsta te stručnjaka u agencijama za odnose s javnošću i marketinškim agencijama, a na kraju posjete popunjavaju Potvrdu o stručnoj praksi. Svrha ovakvog modela učenja je upoznati studente s osnovnim elementima rada i funkcioniranja partnerskih institucija prije uključivanja u rad na tržištu.

Posjeti se organiziraju u medijskim kućama, agencijama za odnose s javnošću, marketinškim agencijama, digitalnim agencijama, event agencijama, korporacijama i drugim organizacijama čije područje rada obuhvaća poslove vezane uz odnose s javnošću i komunikacijski menadžment, marketing i prodaju, medije ili novinarstvo, lobiranje, interne komunikacije ili ljudske resurse te upravljačke procese.

Studijski posjeti i Terenska nastava u sklopu studija Poslovne ekonomije

Studijske posjete i terenska nastava pružaju studentima praktično iskustvo i uvid u poslovni svijet. Tijekom studijskih posjeta, studenti posjećuju poduzeća, financijske institucije i druge organizacije, gdje se susreću s poslovnim stručnjacima i stječu uvid u njihov način poslovanja. Terenska nastava koja je predviđena za studente koji se odluče za specijalizaciju u smjeru turizma, uključuje odlazak na razne lokacije kako bi se istražili različiti oblici turističkih destinacija te kako bi ostvarili kontakt s menadžmentom turističkih zajednica i ostalim dionicima u destinaciji. Ovo omogućuje studentima da primijene teorijska znanja iz učionice na stvarne situacije i razumiju praktične izazove s kojima se susreću. Studijske posjete i terenska nastava doprinose sveobuhvatnom obrazovanju studenata poslovne ekonomije, osnažujući njihovo razumijevanje poslovnih procesa, razvijajući analitičke vještine i potičući interakciju s profesionalcima iz industrije.

Terenska nastava u sklopu studija Turizma

Studenti na izabranim lokacijama u Hrvatskoj i inozemstvu upoznaju različite oblike turističkih destinacija i njihov životni ciklus te ostvaruju kontakt s menadžmentom turističkih zajednica i ostalim dionicima iz javnog i privatnog sektora u destinaciji (kongresni uredi, hoteli, turističke agencije, ugostiteljski objekti, prijevoznička poduzeća, muzeji, turistički vodiči itd.). Na ovaj način, studenti izvan učionice spoznaju kako funkcionira destinacijski lanac vrijednosti i tko su sve dionici turističkog razvoja destinacije. Terenska nastava izvodi se izvan Republike Hrvatske te u Hrvatskoj u kontinentalnom i primorskom dijelu Hrvatske.

Bernays sport
Bernays sport
Bernays sport
Bernays sport
Bernays sport
Bernays sport
Bernays sport
Bernays sport
Bernays sport
Bernays sport
Bernays sport
Bernays sport
Bernays sport
Klikom na “Prihvati sve kolačiće” pristajete na pohranjivanje kolačića na vaš uređaj radi poboljšanja navigacije web-mjesta, analize korištenja web-mjesta i pomoći u našim marketinškim naporima. Pogledajte našu  Politiku privatnosti za više informacija.