Bernays u zajednici

Bernays u zajednici

Bernays kao veleučilište koje teži izvrsnosti u svim područjima svojih studijskih programa svjesno je svoje društvene uloge i odgovornosti prema deprivilegiranim i ranjivim skupinama društva. Pridruži nam se i sudjeluju u razvoju novih društveno odgovornih programa!
Bernays djeluje po načelu razvoja društvene uloge koju koristi kako bi aktivno pridonio stručnom, znanstvenom i društvenom razvoju okruženja u kojem se nalazi.

Iako je Bernays kao veleučilište usmjeren na stručne studije te područja koja su orijentirana prema praktičnom osposobljavanju studenata, Bernays aktivno sudjeluje i u promicanju znanstvene djelatnosti. Poticanjem svoje društvene uloge, jačamo okruženje u kojem djelujemo te kontinuirano potičemo sudjelovanje svih zaposlenika, studenata i partnera u društveno odgovornim aktivnostima.

Projekti na koje smo ponosni

Program BRoma

Od akademske godine 2020./2021. Bernays provodi program obrazovne potpore pripadnika romske zajednice pod nazivom BRoma uz partnerstvo sa Savezom Roma u Republici Hrvatskoj Kali Sara. Ovim programom daje se snažan doprinos u školovanju pripadnika romske zajednice kao podzastupljene i ranjive skupine. Program obuhvaća dodjelu školarina za prijediplomske studije na Bernaysu u razdoblju od pet godina, a za šestero studenata, pripadnika romske zajednice, s vrijednošću od 60.000 eura. Sudjeluj i ti!

BeReady2Return

Od 2021. Bernays potiče pripadnike hrvatske dijaspore na povratak u domovinu na način da im kroz projekt BeReady2Return dodjeljuje  besplatne školarine za diplomski studij turizma. Osim što potiče njihov povratak u domovinu i daje priliku za stjecanje visokog obrazovanja, Bernays na ovaj način osigurava temelje za njihov ostanak u domovini. Do sada se u Hrvatsku vratilo troje studenata u Hrvatsku iz Čilea, SAD i Tanzanije te nastavilo obrazovanje u Hrvatskoj. Sudjeluj i ti!

Pomoć studentima s potresom pogođenih područja

Područje Petrinje, Siska i okolice su u Hrvatskoj pogodili veliki potresi tijekom 2021. godine. Osim velike infrastrukturne štete, nažalost, stradali su i ljudski životi. Domovi nekoliko Bernaysovih studenata nisu izdržali oštećenja, a time je njima i njihovim roditeljima, znatno otežana financijska situacija. Bernays je tom prilikom otpisao školarine studentima čiji su domovi oštećeni kako bi barem malim korakom doprinio oporavku.

PRaznici na Bernaysu

Edukativni projekt PRaznici na Bernaysu namijenjen maturantima i studentima prijediplomskih studija sudionicima donosi niz stručnih predavanja i radionica o aktualnim temama iz svijeta medija, odnosa s javnošću i turizma, ali ujedno informira o studiju, profesiji odnosa s javnošću i turizma te im skreće pozornost na proces studiranja. Aktivnim sudjelovanjem u predavanjima i interaktivnim radionicama sudionici PRaznika prikupljaju bodove i konkuriraju za glavnu nagradu – školarinu za jedan od Bernaysovih studija. Sudjeluj i ti!