Pročitajte važne INFORMACIJE ZA STUDENTE BERNAYSA!

Pročitajte važne INFORMACIJE ZA STUDENTE BERNAYSA!

1.7.2024

Osnivači i čelnici Sveučilišta Algebra i Veleučilišta Edward Bernays potpisali su memorandum o razumijevanju kojim je započeo proces spajanja ova dva uspješna i prepoznata hrvatska visoka učilišta

Dragi studenti, spajanje Bernaysa i Algebre u Sveučilište Algebra Bernays dosada je najveća promjena za naše veleučilište koje se ovim činom čvrsto pozicionira među vodeće visokoobrazovne ustanove u Hrvatskoj!

Kako bismo vam olakšali snalaženje u narednim mjesecima i novoj akademskoj godini koja je pred nama donosimo vam informacije i upute koje će vam biti od pomoći. U međuvremenu, nemojte se ustručavati kontaktirati nas na Bernaysu i pitati sve što vas zanima.  

O NOVOM SVEUČILIŠTU:

- Bernays će od ak. god. 2024./2025. nakon spajanja s Algebrom postati „Sveučilište Algebra Bernays“, najveće privatno sveučilište u Hrvatskoj.
- Rektor Sveučilišta Algebra Bernays bit će dosadašnji rektor Algebre izv. prof. dr. sc. Mislav Balković.
- Dosadašnji dekan Bernaysa izv. prof. dr. sc. Damir Jugo preuzet će dužnost predsjednika Upravnog odbora Sveučilišta Algebra Bernays.
- Osnivač i predsjednik Upravnog vijeća Bernaysa Mario Petrović bit će dio upravljačke strukture nove grupacije.
- Buduće Sveučilište Algebra Bernays izvodit će 28 studijskih programa na sveučilišnim i stručnim prijediplomskim i stručnim diplomskim studijima.
- Na novom sveučilištu studirat će gotovo 2.800 studenata, raditi 250 stalno zaposlenih djelatnika iz područja nastavnog i nenastavnog osoblja, a bit će angažirano gotovo 500 vanjskih suradnika.
- Novo sveučilište ima 160 stranih akademskih partnera u okviru i izvan programa Erasmus+ i gotovo 300 nastavnih baza.

UPISI NA DIPLOMSKI STUDIJ (!):

- Svi Bernaysovi diplomski studiji nastavljaju se normalno izvoditi u okviru novog sveučilišta prema poznatim izvedbenim planovima.
- Upisi na diplomski studij (PRM i MLM) odvijaju se normalno i uz poznate uvjete, bez obzira na proces spajanja! Procedura upisa je jednaka kao da nismo u procesu spajanja.
- Proces spajanja Bernaysa i Algebre ne ometa i ne mijenja upisni postupak na diplomske studije.
- Pravo upisa na diplomske studije imaju pristupnici sa završenim stručnim ili sveučilišnim prijediplomskim studijem ili stečenom višom/visokom stručnom spremom izjednačenom sa stručnim nazivom „prvostupnik ili prvostupnica“ (najmanje 180 ECTS), uz naznaku struke.
- Na diplomski studij Upravljanje odnosima s javnošću izravni upis ostvaruju prvostupnici studijskih programa iz znanstvenog polja komunikacijskih znanosti, ekonomije ili politologije. Natječaj za upis studenata nalazi se ovdje.
- Na diplomski studij Vodstvo i menadžment izravni upis ostvaruju prvostupnici studijskih programa iz znanstvenog polja ekonomije. Natječaj za upis studenata nalazi se ovdje.
- Prijave na diplomski studij se podnose putem mrežne stranice https://beduca.bernays.hr/student/prijava/index.phpili osobno u Upisnom uredu Bernaysa, Ulica grada Vukovara 23, Zagreb
- Razgovori za upis vode se svakoga dana od 9:30 do 17:00 na Bernaysu (Ulica grada Vukovara 23, 2. kat).
- Ako želite rezervirati razgovor i dobiti više informacija o upisu na Bernays pošalji mail na: tomislavka.ivanda@bernays.hr ili nazovi na broj mobitela 091 4669 646 ili telefona:  01 400 8173.

PROFESORI:
- Na Sveučilištu Algebra Bernays bit će Bernaysovi profesori i ostali djelatnici koji su s vama od prvoga dana, od kada ste upisali Bernays i dali nam svoje povjerenje da sudjelujemo u vašem obrazovanju.

KOLEGIJI:

- Kolegiji i izvedbeni planovi u ak. god. 2024./2025. doživjet će tek manje kvalitativne promjene koje bi se dogodile i da je Bernays ostao veleučilište. U suštini izvedbeni planovi ostaju jednaki, ali unaprijeđeni za iskustvo od godine ranije (zahvaljujući vašim anketama i tržišnim zahtjevima).

ISPITNI ROKOVI:

- SVI ispitni rokovi (ljetni, jesenski i dekanski) za sve studijske godine koji se odrede najkasnije do 27. rujna održavat će se redovno na Bernaysu u Ulici grada Vukovara 23 (na 2. katu).
- Ispite i kao do sada prijavljujete i odjavljujete putem BEduce.
- Ispit koji je prenesen u novu akademsku godinu, polagat će se na novoj adresi u Gradišćanskoj ulici 24.
- SVA pravila prijave, odjave i polaganja ispita ostaju neprimijenjena.

STUDENTSKA REFERADA:

- Bernaysova Studentska referada i dalje normalno radi i na usluzi vam je svaki dan u redovitom radnom vremenu do 30.9. nakon čega ćemo vas obavijestiti o kontaktima referade u Gradišćanskoj ulici 24 gdje će o vama ponovno brinuti voditeljica Studentske referade Helge Draženović.
- Kontakt u Studentskoj referadi do daljnjega ostaje Helga Draženović (e-mail: helga.drazenovic@bernays.hr; mob: 091 4669 678).
- Ukratko, tete iz referade ostaju s vama i na sveučilištu.

PRESELJENJE NA NOVU LOKACIJU:

- Do 30. rujna SVI administrativni uredi ostaju na Bernaysu, u Ulici grada Vukovara 23, kao i do sada.
- Do 30. rujna svi profesori ostaju vam na raspolaganju za konzultacije na Bernaysu, u Ulici grada Vukovara 23,  kao i do sada.  
- Na dan 30. rujna Bernays sa svim svojim službama i administrativnim službama seli iz trenutnog prostora u Ulici grada Vukovara 23 u kampus na adresi Gradišćanska ulica 24.
- Jedina adresa Sveučilišta Algebra Bernays će od 30. rujna biti Gradišćanska ulica 24.
- Tijekom rujna imat ćete priliku s vašim profesorima u dogovorenom terminu obići novi kampus Sveučilišta Algebra Bernays.

NOVA AKADEMSKA GODINA:

- Akademska godina 2024./2025. za sve studijske godine počinje od ponedjeljka, 30. rujna 2024.
- Kompletna nastava od akademske godine 2024./2025., počevši od 30.9. za SVE studijske godine održavat će se u kampusu u Gradišćanskoj ulici 24.
- Do kraja ak. god. 2023./2024. možete završiti studij po važećim uvjetima. Nakon toga definirat će se nova pravila Sveučilišta Algebra Bernays.

DIPLOME I TITULE:

- Svi postojeći studiji na kojima trenutno studirate ostaju stručni studiji i u okviru novog sveučilišta.
- Studenti na Sveučilištu Algebra Bernays završavaju isti stručni studij koji su upisali dok su bili na Bernaysu.
- Po završetku stručnog studija dobivate diplomu onog studija koji ste upisali na Bernaysu; diplomu stručnog prijediplomskog studija odnosno stručnog diplomskog studija.
- Titule po završetku studija ostaju vam nepromijenjene.

STRUČNA PRAKSA:

- Sve dogovorene stručne prakse realizirat će se redovito prema dogovorenom kalendaru i u dogovorenim terminima i prema pravilima koja su vam poznata s Bernaysa.
- Praksu i dalje koordinira pročelnik Odjela za komunikacije doc. dr. sc. Dejan Gluvačević (e-mail: dejan.gluvacevic@bernays.hr; mob: 091 4669 607).

OBRANE ZAVRŠNIH I DIPLOMSKIH RADOVA:

- Za sada nema nikakvih promjena bez obzira na spajanje.
- Sve obrane završnih radova dogovaraju se s mentorima kao i do sada.
- Obrane diplomskih radova bit će redovno održane sukladno ranije definiranom kalendaru obrane diplomskih radova i prema pravilima koja su vam dosada poznata s Bernaysa.

ERASMUS+ I STUDENTSKA RAZMJENA:

- Sve dogovorene Erasmus+ mobilnosti će se realizirati u dogovorenim terminima. Studenti mogu, bez obzira na spajanje, normalno odlaziti na mobilnosti izvan Republike Hrvatske.
- S ciljem da se što bolje upoznate s novim kampusom, predavaonicama, profesorima i svime što vas čeka u novom kampusu, u više termina tijekom srpnja i rujna organizirat ćemo za Bernaysove studente Open Day tijekom kojega ćete zajedno sa svojim profesorima s Bernaysa i Algebre obići cijeli kampus.

SVEČANA PROMOCIJA:

- Svečana promocija za Bernaysove studente bit će organizirana krajem kalendarske godine 2024. o čemu ćemo vas posebno obavijestiti.

Datoteke
za preuzimanje

No items found.